és az ő földolgozása...
és az ő földolgozása...
Ott, ott, ott, a mirigyes őszirózsák és a büdöskék között figyel még néhány gyönyörű karalábé...
Nem sokáig...
A leveleket bedobtam a szárnyasoknak (büszkeségem: gangos kiskakasom az előtérben)...
A karalábékat meghámoztam, és most a gyakorlattal ellentétesen fölkockáztam - máskor reszelni szoktam, de még érzékenyek a múlt héten cukkinireszelés közben sérült ujjaim...
A karalábékockákat vajon pároltam kissé, aztán elővarázsoltam a fagyasztóból kész húsgombócokat (párolt hagymával, kevés rizzsel összegyúrt darált hús), rátettem a karalábéra és felöntöttem vízzel. Sózás, borsozás, fedőt rá, lassan főhet...
Minden puha, besamellel sűrítem, és összeforralom. Kellene rá egy csipetnyi apróra vágott petrezselyemzöld - de nincs.
Finom lett.
Utolsó kommentek