Mindent ki kell próbálni

Szeretek fotózni, szeretek a kertben bíbelődni, barkácsolni, kézimunkázni, babusgatni az állataimat, főzni is szeretek, nyitott vagyok újdonságokra, de odafigyelek a bevált tapasztalatokra is. Szeretek blogot írni...

Utolsó kommentek

  • Adorján Tímea: Szia! Látom, 2014-es a cikk... Én is kaptam jó sok virághagymát, és a Te ötleted tűnik a legkompak... (2018.09.17. 14:42) Tengernyi tulipánom lesz
  • Viktória Ferenczy: Sajnos a szőlőm elfagyott ! Nem tudom mit csináljak? Arra gondoltam hogy visszavágóm, de nem tudom... (2016.04.26. 18:12) Fatörzsmeszelés
  • vörösbor(de)minőségi: álomszép a jázmin. kell valami különös metszés?,mert úgy látom a szeretet az nem elég neki.4éve k... (2016.03.30. 21:01) Jázmin, jezsámen
  • Norbert Dudás: @Loname: Köszönöm a gyors választ,akkor tényleg időtálló. (2015.06.07. 20:38) A komposztálás hálás téma
  • Loname: @Norbert Dudás: Kedves Norbert! Tizennégy éve áll a kerítésnek az a része, ami selejtes armatúrábó... (2015.06.07. 12:42) A komposztálás hálás téma
  • Utolsó 20

Címkék

achátcsiga (5) ajándék (4) alfréd (3) amarillisz (7) angyaltrombita (5) aranyvessző (4) árvácska (6) babarózsa (5) barátság (5) barkásfűz (3) baromfiudvar (9) begónia (3) borbolya (4) cirmi (5) citromfa (5) citrus (4) csavartfűz (3) csendélet (6) csipketerítő (7) cukkini (6) dália (7) dáliagumó (4) depresszió (3) derékfájás (3) diófa (3) díszcserje (3) eladó tanya (3) eper (4) erdő (3) fagykár (4) fáklyaliliom (3) favágás (3) fejessaláta (3) fenyőerdő (4) fenyőfa (6) filéhorgolás (3) fokhagyma (3) fukszia (3) gergő (6) Gusztáv (3) gusztáv (21) gyászmunka (3) gyöngyvirág (3) havasigyopár (3) házitúró (3) hibiszkusz (5) hóember (3) hóesés (9) hópelyhecske (4) horror (3) hóvirág (10) jácint (8) japánbirs (11) japánkakas (3) jázmin (5) jégcsap (4) jégeső (4) jérce (4) jércetojás (3) jezsámen (3) jonagold (4) kaktusz (4) kánikula (3) kankalin (12) karácsony (3) karácsonyikaktusz (3) kertitó (4) királydinnye (7) klemátisz (6) köcsögfa (3) kokárdavirág (4) komposzt (4) komposztálás (9) kopasznyakú (7) korallvirág (7) kotkoda (3) kotlóstyúk (5) krizantém (3) krókusz (5) kukori (10) leander (4) lencsefőzelék (3) lenke (3) levélkaktusz (4) ligetszépe (3) liza (22) lizike (3) macska (3) macskák (4) macskalétra (3) madárbirs (7) madáretető (5) madártej (4) magnélküliszőlő (3) mahónia (6) maja (17) maya (3) meglepetés (3) meszelés (3) mircilla (15) mocsárihibiszkusz (4) montbrécia (3) muskátli (4) napkelte (4) nárcisz (4) nefelejcs (3) népdal (3) nyáriorgona (4) nyuszifül (3) őrangyal (3) orchidea (12) orgona (6) óriáscsiga (6) őzriasztó (3) padlizsán (4) picur (4) picurka (13) pipacs (3) poháralátét (3) porcsinrózsa (4) primula (8) puskinvirág (3) rejtély (3) Réka (3) réka (6) rózsalonc (3) samu (9) sára (3) sári (19) sárika (12) sásliliom (3) siposúr (11) szamóca (4) szarkaláb (3) szélvihar (4) szerelem (3) sziklakert (7) szivarfa (4) szomorúfűz (4) születésnap (3) talajtakaró (3) tanya (3) tavasz (6) tél (6) teleltetés (6) téliálom (3) téltemető (7) tojás (5) tojófészek (6) törpedália (3) tuja (7) tulipán (6) tűztövis (5) tyúkbetegség (3) tyúktetű (4) tyúktojás (7) tyúkudvar (7) vakond (4) vakondtúrás (5) vanílialonc (4) vénasszonyoknyara (3) vérszilva (3) virágláda (4) záporvirág (3) zivatar (3)

HTML doboz

Diós piskóta

2014.01.25. 15:20 Loname

habkönnyű téli sütemény - Rózsika receptje.

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál darált dió, 1 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 marék dióbél. Megjegyzésekkel: Ragaszkodom az L-es méretű tojáshoz - nem csak a sütésnél, hanem általában is. Kétféle evőkanalam van: a legtöbb szokásos méretű, és van néhány nagyobb - ezekkel szeretem a levest enni. A sütéshez mindig a nagy evőkanalakat használom mércének. Kristálycukrot úgy mérek vele, hogy "csapott" legyen, lisztet viszont (és most darált diót is) púposan. Vaníliás cukor helyett most egy evőkanál vanília aromát használtam. A maréknyi diót húsklopfolóval darabosra törtem.

A munkát úgy kezdem, hogy a sütőt bekapcsolom 200 fokra - hadd melegedjen, míg a tésztát összeállítom. Külön edénybe teszem a tojások fehérjét, a másik edénybe a cukrot és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval. 

Diós piskóta 01.jpg

Először a tojásfehérjét verem fel, aztán a cukrot habosra keverem a tojások sárgájával. Nem elég fehéredésig: fontos, hogy a kristálycukor elolvadjon.

Diós piskóta 02.jpg

Beleöntöttem a vanília aromát, a sütőporos lisztet, a habot, azután a darált diót.

Diós piskóta 03.jpg

Most már nem mixerrel dolgozom tovább. A kanállal lágyan összeforgatom a hozzávalókat, azután egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Megszórom a durvára vagdalt dióbéllel.

Diós piskóta 04.jpg

Beteszem a sütőbe 15 percre. Kiveszem a tepsit, hagyom a süteményt egy kicsit hűlni, azután lehúzom róla a sütőpapírt és kockákra vágom. Most megszórtam porcukorral is...

Diós piskóta 08.jpg

Egyszerű, pillekönnyű, nagyon-nagyon finom.

Szólj hozzá!

Címkék: diós piskóta diós kavart

A bejegyzés trackback címe:

https://ilonablog.blog.hu/api/trackback/id/tr515781003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása