avagy így születnek az új receptúrák...
Mit kezd az emberlánya egy nagy zacskó gyönyörű spárgával? Kiborítja, megmossa:
Lehántja a héját:
Levágja a fejecskéket (bezacskózza, fagyasztóba teszi szűkösebb napokra):
Készít egy lecsóalapot apróra vágott vöröshagymából, fél paprikával, fél paradicsommal:
Ha finoman megpárolta, beleönti a földarabolt spárgát:
A végén hozzáteszi a tegnapi párolt petrezselymes csirkemellből megmentett adagot:
Összeforralja, beleszór egy maréknyi házi tarhonyát, és készre főzi:
És hogy ne kenyérrel tálalja (az olyan hagyományos), készít közben egy élesztős tésztát 50 dkg lisztből, 3 szem tört krumpliból, 10 dkg vajjal:
Ha megkelt, kinyújtja, megszórja vajon kisütött apró baconnal, és "összecsomagolja":
A nyújtást-csomagolást még egyszer megismétli, azután az ismét kinyújtott tésztát megkeni fölvert tojással és megszórja reszelt sajttal:
Egy kis csészével holdacskákat szaggat a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatja:
Előmelegített sütőben szép pirosra süti:
Tálalja...
Utolsó kommentek