szigorúan házi tojásból...
Mert bizony igen-igen fontos, hogy a házilag előállított Calcium-bomba vegyszer- és tápmentes legyen. Ezen a téren senki másban nem bízhatok, csak magamban, no meg a jó öreg tyúkcsapatomban. Akik búzát esznek, és kukoricát, főtt rizst, főtt tésztát, főtt és nyers krumplit, zöldségeket, tyúkhúrt és minden más friss zöldet minden mennyiségben, mikor mi van.
Tojnak gyönyörű. egészséges tojásokat. Nem "gyári" egyszínűt, nem egyforma méretűt, mindegyik a maga természete és habitusa szerint kisebbet-nagyobbat, világosabbat, sötétebbet - de egyöntetűen és mindnyájan egészséges, vitaminnal és ásványi anyagokkal tele tojásokat.
Én pedig a mikró tetején lévő mélytányérba rakosgatom a héjakat. Amikor már nem fér több, begyújtom a sütőt szárító-üzemmódra, és a tányért félórácskára bedugom.
Azután fogom a megfelelő "műszer" poharát, és a tojáshéjakat belerakom-tördelem (az egész tányérnyi belefér...).
Kétszer 15 másodperces "turmixolás" után egy csészényi por az eredmény.
Ebből a porból aztán hetente kétszer - hogy könnyű legyen nem elfelejteni: a két piacnap reggelén - egy-egy kiskanállal bekapok. Nem is rossz. Olyan csontsűrűség-eredményem van, hogy a harmincévesek jelenthetnek...
Ennyi!
Utolsó kommentek