ahogyan ma készítettem...
ahogyan ma készítettem...
Azért írom így, mert nincsenek rögzült receptjeim: minden ételt el lehet készíteni így is, úgy is. Függ ez a kedvemtől, az évszaktól - és hogy milyen hozzávalók vannak itthon. Most éppen krumpliszedésre készülök, vagyis 1-2 tövet föl kell ásni, megnézni, mit ad, mire lehet számítani. Idén három részletben ültettem krumplit. Az első szedés most fogyott el, a másodikat ma-holnap szedem föl, a harmadiknak még zöld a szára. Nem kell nagy mennyiségre gondolni: 10-20-30 szem krumpli alkalmanként...
Ahogyan aznap, mikor éppen paradicsomot passzírozok, biztos, hogy paradicsomos ételt főzök (ki kell használni, hogy annál frissebbet soha máskor, csak akkor...), úgy most valamit ki kéne találni a próbakrumpliból. Mit is, mint a jó öreg krumplifőzeléket, ugye. Neki is álltam...
Nem tudom és nem is akarom vékonyan hámozni a krumplit: így szoktam meg, mindig is voltak állataink, nekik is kell a javából.
A krumplihéjat azon frissiben a tyúkok kapják - azon ritka fotók egyike, amikor az Egész Állományt látni lehet: Kukori, Gizi, Rozi, Aranka, Lenke, a 2 kisteleki, Búbos, Babos, a fekete kopasznyakú, és Rebeka.
Az apró kockára vágott krumplit alig-vízben, 1 babérlevéllel, 1 tyúkleves-kockával főzni kezdtem.
Találtam a hűtőben egy kis sülthús-maradékot, rámelegítettem és leszűrtem a finom zsírt róla - ezzel készítettem el a lisztes-tejes sűrítést (tulajdonképpen besamelt csináltam és a krumplihoz kevertem).
A babérlevelet kidobtam belőle, tekertem bele egy kis őrölt borsot, kiforraltam...
... és egy párolt felső csirkecombbal tálaltam.
Ennyi!
Utolsó kommentek