Mindent ki kell próbálni

Szeretek fotózni, szeretek a kertben bíbelődni, barkácsolni, kézimunkázni, babusgatni az állataimat, főzni is szeretek, nyitott vagyok újdonságokra, de odafigyelek a bevált tapasztalatokra is. Szeretek blogot írni...

Utolsó kommentek

  • Adorján Tímea: Szia! Látom, 2014-es a cikk... Én is kaptam jó sok virághagymát, és a Te ötleted tűnik a legkompak... (2018.09.17. 14:42) Tengernyi tulipánom lesz
  • Viktória Ferenczy: Sajnos a szőlőm elfagyott ! Nem tudom mit csináljak? Arra gondoltam hogy visszavágóm, de nem tudom... (2016.04.26. 18:12) Fatörzsmeszelés
  • vörösbor(de)minőségi: álomszép a jázmin. kell valami különös metszés?,mert úgy látom a szeretet az nem elég neki.4éve k... (2016.03.30. 21:01) Jázmin, jezsámen
  • Norbert Dudás: @Loname: Köszönöm a gyors választ,akkor tényleg időtálló. (2015.06.07. 20:38) A komposztálás hálás téma
  • Loname: @Norbert Dudás: Kedves Norbert! Tizennégy éve áll a kerítésnek az a része, ami selejtes armatúrábó... (2015.06.07. 12:42) A komposztálás hálás téma
  • Utolsó 20

Címkék

achátcsiga (5) ajándék (4) alfréd (3) amarillisz (7) angyaltrombita (5) aranyvessző (4) árvácska (6) babarózsa (5) barátság (5) barkásfűz (3) baromfiudvar (9) begónia (3) borbolya (4) cirmi (5) citromfa (5) citrus (4) csavartfűz (3) csendélet (6) csipketerítő (7) cukkini (6) dália (7) dáliagumó (4) depresszió (3) derékfájás (3) diófa (3) díszcserje (3) eladó tanya (3) eper (4) erdő (3) fagykár (4) fáklyaliliom (3) favágás (3) fejessaláta (3) fenyőerdő (4) fenyőfa (6) filéhorgolás (3) fokhagyma (3) fukszia (3) gergő (6) Gusztáv (3) gusztáv (21) gyászmunka (3) gyöngyvirág (3) havasigyopár (3) házitúró (3) hibiszkusz (5) hóember (3) hóesés (9) hópelyhecske (4) horror (3) hóvirág (10) jácint (8) japánbirs (11) japánkakas (3) jázmin (5) jégcsap (4) jégeső (4) jérce (4) jércetojás (3) jezsámen (3) jonagold (4) kaktusz (4) kánikula (3) kankalin (12) karácsony (3) karácsonyikaktusz (3) kertitó (4) királydinnye (7) klemátisz (6) köcsögfa (3) kokárdavirág (4) komposzt (4) komposztálás (9) kopasznyakú (7) korallvirág (7) kotkoda (3) kotlóstyúk (5) krizantém (3) krókusz (5) kukori (10) leander (4) lencsefőzelék (3) lenke (3) levélkaktusz (4) ligetszépe (3) liza (22) lizike (3) macska (3) macskák (4) macskalétra (3) madárbirs (7) madáretető (5) madártej (4) magnélküliszőlő (3) mahónia (6) maja (17) maya (3) meglepetés (3) meszelés (3) mircilla (15) mocsárihibiszkusz (4) montbrécia (3) muskátli (4) napkelte (4) nárcisz (4) nefelejcs (3) népdal (3) nyáriorgona (4) nyuszifül (3) őrangyal (3) orchidea (12) orgona (6) óriáscsiga (6) őzriasztó (3) padlizsán (4) picur (4) picurka (13) pipacs (3) poháralátét (3) porcsinrózsa (4) primula (8) puskinvirág (3) rejtély (3) Réka (3) réka (6) rózsalonc (3) samu (9) sára (3) sári (19) sárika (12) sásliliom (3) siposúr (11) szamóca (4) szarkaláb (3) szélvihar (4) szerelem (3) sziklakert (7) szivarfa (4) szomorúfűz (4) születésnap (3) talajtakaró (3) tanya (3) tavasz (6) tél (6) teleltetés (6) téliálom (3) téltemető (7) tojás (5) tojófészek (6) törpedália (3) tuja (7) tulipán (6) tűztövis (5) tyúkbetegség (3) tyúktetű (4) tyúktojás (7) tyúkudvar (7) vakond (4) vakondtúrás (5) vanílialonc (4) vénasszonyoknyara (3) vérszilva (3) virágláda (4) záporvirág (3) zivatar (3)

HTML doboz

Krumplifőzelék

2012.09.10. 21:37 Loname

ahogyan ma készítettem...

ahogyan ma készítettem...

Azért írom így, mert nincsenek rögzült receptjeim: minden ételt el lehet készíteni így is, úgy is. Függ ez a kedvemtől, az évszaktól - és hogy milyen hozzávalók vannak itthon. Most éppen krumpliszedésre készülök, vagyis 1-2 tövet föl kell ásni, megnézni, mit ad, mire lehet számítani. Idén három részletben ültettem krumplit. Az első szedés most fogyott el, a másodikat ma-holnap szedem föl, a harmadiknak még zöld a szára. Nem kell nagy mennyiségre gondolni: 10-20-30 szem krumpli alkalmanként...

Ahogyan aznap, mikor éppen paradicsomot passzírozok, biztos, hogy paradicsomos ételt főzök (ki kell használni, hogy annál frissebbet soha máskor, csak akkor...), úgy most valamit ki kéne találni a próbakrumpliból. Mit is, mint a jó öreg krumplifőzeléket, ugye. Neki is álltam...
Nem tudom és nem is akarom vékonyan hámozni a krumplit: így szoktam meg, mindig is voltak állataink, nekik is kell a javából.

Krumplihéj

A krumplihéjat azon frissiben a tyúkok kapják - azon ritka fotók egyike, amikor az Egész Állományt látni lehet: Kukori, Gizi, Rozi, Aranka, Lenke, a 2 kisteleki, Búbos, Babos, a fekete kopasznyakú, és Rebeka.

Az Állomány...

Az apró kockára vágott krumplit alig-vízben, 1 babérlevéllel, 1 tyúkleves-kockával főzni kezdtem.

Krumplifőzés

Találtam a hűtőben egy kis sülthús-maradékot, rámelegítettem és leszűrtem a finom zsírt róla - ezzel készítettem el a lisztes-tejes sűrítést (tulajdonképpen besamelt csináltam és a krumplihoz kevertem).

Sültzsír

A babérlevelet kidobtam belőle, tekertem bele egy kis őrölt borsot, kiforraltam...

Habarás-ízesítés

... és egy párolt felső csirkecombbal tálaltam.

Tálalva

Ennyi!

Szólj hozzá!

Címkék: sülthús krumplifőzelék pároltcsirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://ilonablog.blog.hu/api/trackback/id/tr745182777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása