vagyis paradicsom eltevése passzírozás nélkül.
Hát beindult. Vagyis érni kezdett a borjúszíve paradicsom. Nem is tudom megvárni, hogy tökéletesen megérjenek, mert törnek le az ágak a hatalmas súlytól. Inkább leszedem, ami már majdnem, és a kerti asztalon 1-2 nap alatt utóérik. Nem ámítás, aki ismeri a tyúkjaim tojásméretét, tudja, hogy azok sem kispályások. Íme a hatalmas tyúktojás és a paradicsomok aránya:
A megmosott paradicsomokat keresztben bevágom...
...és forró vízbe merítem 1 percre.
Ezután gyönyörűen lejön a héja. Összedarabolom és megtöltök vele - most éppen ilyen - üvegeket. Egy nagy lábos aljára konyharuhát terítek, az üvegeket beleállítom, feltöltöm vízzel (az üvegek nyakáig), és mint a befőtteket, lassan forralom 15 percig. Két napra dunnába raktam őket. Most boldogan kiszedtem fotózásra, körülöttük pedig már ott figyel a következő adag paradicsom.
Lehet, hogy más kikaparná a magokat - én így szeretem...
Utolsó kommentek