avagy összefüggések a konyhában.
Nagyméretű nejlonszatyor petrezselymet hoztam Zsuzsától (többek között, merthogy még virágtöveket is, és facsemetéket), elővettem hát a legeslegnagyobb vágódeszkámat, és nekiláttam az aprításnak.
Nem porciózom - rájöttem már, hogy fölösleges bíbelődni vele. Előkapom a zacskót, letörök a fagyott petrusból egy megfelelő darabot, bedobom az ételbe (vagy a tetejére), a zacskót pedig gyorsan visszadugom a fagyasztóba. Tavaszra üres a zacskó...
No, de ha már petruskával dolgozom, (és deszka is van kéznél), csíkokra vágtam két csirkemellet, és egy kis vegetával megpároltam.
Simára kavarintottam egy kis doboz főzőtejszínt 2 evőkanál liszttel...
Ráöntöttem a puha húsra, megborsoztam, és hagytam, hogy rottyanjon egyet.
Közben megfőztem két maréknyi trikolor csavart tésztát, leszűrtem, és összeforgattam a tejszínes hússal. Megszórtam frissen aprított petruskával. Nem csak szép, finom is.
Jó étvágyat.
Utolsó kommentek