avagy enni jó...
Miért éppen télen esszük a kocsonyát? Nem azért, mert ilyenkor van disznóvágás, hiszen manapság már mindig mindent mindenhol lehet kapni. Kocsonyahúst is. Mert ilyenkor alszik meg? Nem, kérem, megalszik az a hűvösebb előszobában is, nem kell hideg hozzá: nem fagyni tesszük, hanem aludni. Azért eszünk ilyenkor kocsonyát, mert ilyenkor a legjobb hozzá a forró tea! Meg az erőspaprika! Bezony!
Vegyél egy doboz "kocsonyahús csülökkel" nevű bőr-köröm-csülökdarab összeállítást, vegyél hozzá egy kicsontozott csülköt, az egészet tedd föl hideg vízben, tegyél bele egy fej fokhagymát, egy evőkanál sót, egy kis marék szemesborsot, és forrald igen lassan 3-4 órán keresztül. Akkor vidd ki a kamra kövére. Ha megdermed, szedd le a tetejéről a vastag zsírt (a kutyák holnap reggeli ételét ízesítem vele), újra melegítsd fel, öntsd le a levét, hagyd ülepedni, míg a húst kiszeded a bőrből és a csontokról, és szépen elrendezed 6-7 kocsonyástálba. Ezután merj mindegyik tányérba levet, hogy lehetőleg ellepje a húsokat. Tedd újra dermedni (aludni...), aztán lehet válogatni. Itt egy szép példány, aminek a tetején maradt egy kis zsír foltokban, finom lesz, tettem rá egy evőkanál Erős Pistát. Mmmmmm.
Utolsó kommentek