babonás szakácsnője...
A káposzta finomra kovászolódott néhány nap alatt. Ma reggel kiszedtem az üvegből, kidobtam belőle a kaprot, leszűrtem a levét (nagyon jóízű lett az is), és nekiálltam összeállítani a nyári töltöttkáposztát.
Elsőnek néhány szalonnakockát pirítottam - csak az íze miatt, és hogy oda ne süljön a káposzta a lábos aljára.
Azután a káposzta felét elterítettem az edényben, és rátettem a húsgombócokat:
Beborítottam a káposzta másik felével, és feltöltöttem vízzel - éppen hogy csak ellepje:
Lassan főtt kb. 2 órán keresztül. Tálalva:
És akkor most elmesélem, milyen babonás vagyok. Mindent kipróbáltam már (a blog mottója is ez: "Mindent ki kell próbálni", ugye?) ha jelentkezett egy-egy érdeklődő az ingatlanra.
- Keresztbe tett ujjal vártam az újbóli telefonhívását.
- Megbeszéltük a párommal, hogy babonából nem szólunk senkinek róla.
- Mindenkinek elmondtam.
- stb.
Egyik variáció sem hozott eredményt.
Most jöttem rá, hogy egy valamit nem próbáltam még: mindenkinek elmondom, csak a páromnak nem...
Tehát: mindenki figyeljen: ma délután megcsörrent a telefonom, és egy nő kikérdezett a tanyáról, az erdőről, majd azt ígérte, hogy ha úgy dönt, hogy eljön megnézni, akkor jelentkezik.
Ilyen ígérettel már tele van a padlás, de hátha most, hogy közhírré teszem, ez szerencsét hoz. De maradjon köztünk, a Gazda meg ne tudja!
Utolsó kommentek